Bijzondere geboortekaartjes

Contact

Is er een baby op komst? Gefeliciteerd! Hier komt natuurlijk van alles bij kijken. Het inrichten van de babykamer, het uitzoeken van een kinderwagen én het ontwerpen van uw eigen, bijzondere geboortekaartjes. Met een uniek geboortekaartje laat u aan de wereld weten dat uw baby geboren is en wat zijn of haar naam is. Dit verdient natuurlijk een uniek geboortekaartje dat volledig bij jullie en het nieuwe gezinslid past.

 

Bij Drukkerij van Beek helpen wij u graag met het ontwerpen van het perfecte geboortekaartje. Ieder gezin en iedere baby is uniek en verdient een uniek kaartje! Het is leuk om tijd en energie te steken in een geboortekaartje dat meestal lang bewaard wordt en men koestert om later op terug te kunnen kijken.

Unieke geboortekaartjes ontwerpen

Het ontwerpen van uw eigen geboortekaartjes kan best lastig zijn. Misschien weet u niet wat het geslacht wordt of twijfelt u nog tussen meerdere namen. Misschien is er wel een familietraditie die u graag terug wilt laten komen in de kaart of heeft u een familielid een mooie tekening gemaakt voor de aanstaande wereldburger. Graag bespreken wij al uw wensen met u om samen tot een mooi en uniek ontwerp te komen. Nagenoeg alles is mogelijk bij ons.

Welke tekst zet je op een geboortekaartje?

De tekst op een geboortekaartje is erg belangrijk. Het belangrijkste is natuurlijk de naam van de baby. Dit is meteen, naast de afbeelding(en), vaak de eyecatcher van de kaart, dus het eerste wat de ontvanger ziet. Het is goed om hierbij na te denken over het lettertype én de kleur van de letters. Naast de naam, staat natuurlijk ook het gewicht, de lengte, de geboortedatum en de geboortetijd van de baby op het babykaartje. U kunt bij Drukkerij van Beek ook kiezen voor tekst in wit, handig als de achtergrond donker van tint is, zoals bij het stoere kraftpapier.

 

Tot slot natuurlijk uw eigen gegevens: de namen van uw gezinsleden, adres en telefoonnummer. En vergeet de broertjes en zusjes niet! Als kraambezoek gewenst is zet dan op het kaartje wanneer de visite welkom is, om onverwacht bezoek te voorkomen. Maar wellicht nodigt u (een deel van) de ontvangers uit op een kraamborrel, ook dat kan er op. Er kunnen zelfs twee wisselteksten gedrukt worden, d.w.z. Een deel van de geboortekaartjes mét en een deel zonder de uitnodiging voor de kraamborrel.

Welke vorm, kleur en welke papiersoort?

Het ontwerp van de geboortekaartjes komt pas echt tot zijn recht wanneer de vorm, de kleur en de papiersoort uitgekozen zijn. Zo kan de kleur erg veel zeggen over het geslacht, maar dit hoeft natuurlijk zeker niet altijd zo te zijn. Blauw of groen voor een meisje kan tegenwoordig ook heel goed, net als roze of paars voor een jongen. Ook kan de kaart neutraal blijven. Of kies voor een neutrale beige- of olijfgroene tint als dat meer bij jullie stijl en smaak past.

 

Er zijn natuurlijk verschillende papiersoorten waaruit gekozen kan worden. Kiest u voor naturel off white papier, een Oud Hollands kaartje of voor een stoer ontwerp op kraftpapier? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met Drukkerij van Beek, wij adviseren u graag.

Hoe lever ik het ontwerp aan?

Heeft u een idee wat u op de geboortekaart wilt hebben? Misschien een eigen tekening of een andere afbeelding. Dit kunt u allemaal laten verwerken op de kaart. De afbeelding hoeft zeker niet perfect te zijn. Ook als u een globaal idee hebt van wat u op de kaart wilt hebben, zorgen wij ervoor dat het uiteindelijke ontwerp precies bij uw wensen past. Zo kunt u een schets bij ons aanleveren en krijgt u een hier een volledig uitgewerkte tekening voor terug!

 

Heeft u zelf iets ontworpen? Leuk, een écht eigen ontwerp! Dit kunt u bij ons aanleveren in bij voorkeur een PDF-bestand. Bestanden opgemaakt in de volgende programma’s kunnen wij ook verwerken:

  • QuarkXPress
  • Adobe InDesign
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop

Dus als u een bestand heeft met een unieke illustratie, kunt u deze gewoon naar ons doorsturen. Denkt u bij het aanmaken van het drukbestand (of eventuele scan) wel goed aan de juiste resolutie? Vragen hierover? Bel ons gerust!

Een ontwerp aanleveren

Aanleverspecificaties

Voor het mooiste resultaat van uw drukwerk is het belangrijk dat u bestanden aanlevert die aan een aantal eisen voldoen.

Deze informatie is voor u verzameld in een handig pdf-bestand.

Aanleverspecificaties

Voor ieder wonder een gepaste geboortekaart

Geen enkel gezin is hetzelfde en geen enkele baby is hetzelfde. Een geboortekaartje is dan ook zeker niet ‘one size fits all’. Het is belangrijk dat u een geboortekaart ontwerpt die echt volledig aan uw wensen voldoet en helemaal bij u past. Bij Drukkerij van Beek is er van alles mogelijk. Gaat u voor klassiek en traditioneel, voor stoer, hip, modern of kleurrijk? Omdat we allerlei mogelijkheden hebben, zit er sowieso een geschikte stijl voor u bij.

Het verzenden van je bijzondere geboortekaartjes

De geboortekaartjes kunt u zelf versturen zoals u dat wenst. Gaat u voor een gekleurde envelop of eentje van kraftpapier? En houdt u het simpel en klassiek of pakt u helemaal uit met een bijpassende sluitstickers? Adressen kunt u zelf op de envelop schrijven, of u kunt het makkelijk voor uzelf maken door adresstickers te gebruiken. Als u de geboortekaartjes tijdig besteld kunt u de enveloppen alvast vooruit ontvangen en rustig schrijven of etiketteren. Zo hoeft u na de geboorte enkel de kaartjes nog in de envelop te doen. Zo bent u snel klaar en heeft u alle tijd om te genieten van de kleine.

Digitale proefdruk en snelle levering

Is uw ontwerp helemaal af? Dan maken we eerst een gratis (digitale) proefdruk voor u, zodat u kunt zien hoe de kaart er in zijn geheel uit zal zien. Misschien twijfelt u nog tussen namen of is het geslacht nog niet bekend. Dan kunt u verschillende namen aan ons doorgeven, zodat u precies weet hoe de kaart er per naam en geslacht uit zal zien. Misschien zijn er kleine aanpassingen nodig om ervoor te zorgen dat de kaart volledig naar wens is.

 

Het is belangrijk om alle gegevens op de proefdruk goed te controleren, zodat de kaart helemaal klopt en voldoet aan uw wensen. Zijn er nog dingen die niet kloppen of die u toch niet mooi vindt? Dat is geen enkel probleem. Wij passen de kaart dan aan naar uw wens zodat u uiteindelijk een perfect geboortekaartje heeft. Is de baby geboren? Dan kunt u de geboorte uiterlijk voor 12:00 aan ons doorgeven, waarna u de kaartjes in de meeste gevallen diezelfde middag nog kunt ophalen.

Drukkerij van Beek helpt je graag verder!

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat allemaal mogelijk is? Wilt u even langskomen om door onze collectieboeken te bladeren en uw ideeën te bespreken? Dat kan! Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Parkeren bij ons voor de deur is gratis. Ook kunt u de collectieboeken vrijblijvend meenemen naar huis om inspiratie op te doen en rustig na te denken over wat uw wensen zijn. Samen komen we tot een bijzonder ontwerp waarmee u uw baby kunt introduceren aan de wereld.

 

Naast geboortekaartjes kunt u ook trouwkaarten ontwerpen die helemaal passen bij uw speciale dag.